Gammlia 2.1, 14 Juli

Denna vecka blir det en tur till Obbola.
Stort tack till Thomas, John mfl som fixat rundan i Obbola.

FÄRDVÄG
Vi startar på Gammlia, kör Axtorpsvägen, sen höger in på Petrus Laestadius väg, följer den förbi Universum. Sedan rakt fram i rondellen och in på Köksvägen, som vi följer ända till Studentvägen. Sedan höger ner mot Strömpilsplatsen och mot Holmsund längs Holmsundsvägen. I Bergsboda svänger vi av Holmsundsvägen och kör ner längs älven. Vi kör under Botniabanan och vidare nedströms en bit till. Sen svänger vi upp över järnvägen och sedan höger in på gamla Holmsundsvägen. Det är asfalt, och lite guppigt bitvis men fullt körbar. Vi har ju inte bråttom! Den följer vi till Villanäs där Thorbjörn Jonsson lovat att det ska finnas folk och fordon att titta på! Därefter åker vi upp på Holmsundsvägen igen. Den följer vi till rondellen uppe på krönet i Holmsund där vi svänger höger in på Storgatan som vi följer ända till Obbolabron som vi kör till Obbola på.

Efter rundturen i Obbola tar vi samma väg tillbaka genom Holmsund. Påväg mot stan svänger vi höger in till Holmsjön och Yttertavle. I Yttertavle svänger vi av och kör grusvägen runt åkrarna. Här har Björnehall och bybor fixat folk och saker att kika på! Efter det trevliga besöket så kör vi över Tomtebo till stan.

TIPS!
Håll ögonen öppna efter de gula Gammlia 2.1 skyltarna!
Håll även ett öga i backspegeln. Märker du att kompisen bakom saknas, lätta på gasen. På detta sätt kan vi hålla ihop kortegen.

En sista grej, nu passerar vi bakom NUS, där vi har chansen att se lokaltrafikens bussar. Var snäll och släpp fram dessa.

Vädret verkar vara med oss! Vi ses!

Kartan som PDF