Vinnare och svar Cityrundan 6/6-21

Foto: Johan Bergenstråhle

Umeå Veteranbilsällskap säger stort grattis till Leif Jonsson och hans codriver Meta som ståtar som ensamma vinnare. De skänker pengarna till Kvinnojouren i Umeå.

Fråga 1
Travbanan Umåker har en lång historia som tävlingsbana för hästsporten. Vilket år byggdes Umåker?
Svar: 1944

Fråga 2
Stadsbranden i Umeå ödelade stora delar av staden. En stadsdel som klarade sig var belägen vid Renmarkstorget där bland annat P-huset Parketten ligger idag. Vad kallades den stadsdelen?
Svar: Trångsund

Fråga 3
Norrlands Dragoner har en lång historia där de bland annat huserat i det som idag är Umeås kommunhus. När invigdes kasernerna i Umeå?
Svar: 1900

Fråga 4
En av våra stora nutida artister från Umeå är Lisa Miskovsky. Med vilken låt slog Lisa Miskovsky igenom med? Vilket år lanserades den låten?
Svar: Driving one of your cars

Fråga 5
En av våra stora dåtida artister var Siw Malmqvist. Hon arbetade i Umeå mellan 1956-58. Vad hette företaget där Siw arbetade?
Svar: Umeå Bilkompani

Fråga 6
Den rockande samen är en artist som har sina rötter i Västerbotten och var aktuell i rocken barndom. Vad hette han egentligen?
Var är artisten den rockande samen uppväxt?
Svar: Sven Gösta Jonsson, Ammarnäs.

Fråga 7
Staffan och Bengt är två av våra stora TV profiler som många av oss sett under vår uppväxt. Nämn de TV-program som du minnas att dom deltog i.
Svar: Femettan, Sant och Sånt, Julkalendern, Liv i Luckan, Julstrul med Staffan&Bengt, Skrivklådan

Fråga 8
Vi har en mycket känd och omtyckt soptunneanvändare i TV från Västerbotten. Vem är det?
Svar: Sverker Olofsson.