Gammlia 2.1, 4 augusti

Denna onsdag har vi fått hjälp med sträckningen av Hörnsjö IF och Hörnsjö Intresseförening. Den bekanta startsignalen ljuder kl 18:15 vid Björklövens hemmaarena A3 på Teg. Vi kör sedan vänster ut på Tegsvägen mot rondellen vid Circle K där vi tar vänster ut på Riksvägen/Väg 512 som vi följer förbi byarna Röbäck, Skravelsjö, Djäkneböle, Yttersjö, Funnäsdalen, Hössjö. Vid affären i Gräsmyr svänger vi höger mot slutdestinationen Hörnsjö. Du som kan och vill får gärna haka på längs vägen ut mot Hörnsjö.

Väl i Hörnsjö så har den lokala intresseföreningen tillsammans med Hörnsjö IF dukat upp fika och hamburgare till försäljning för dig som väljer att stanna till och socialisera en stund. Tänk på att hålla avstånd!

Även vi kommer att ha ett bord i Hörnsjö där du får möjlighet att köpa någon av ovanstående märken. Om du inte redan är medlem så fixar vi även det.

Vägen tillbaka mot Umeå har de valt att lägga längs en naturskön sträcka förbi Åbrånet och sedan vidare längs Hörnån. Det måste dock tilläggas att det är en åtta kilometer lång grusväg, men den sägs vara i bra skick, och vädret verkar bli helt ok!

Du som vill undvika större delen av grusvägen kan följa den på kartan grönprickade sträckan.

Vi ses!

Återstående Gammlia 2.1-sträckor.

28 juli. Start kl 18:00 Gammlia. Mål: Hörnefors.
04 aug. Start kl 18:00 Gammlia. Mål: Hörnsjö.
11 aug. Start kl 18:00 Gammlia. Mål: Brännland-Sörfors-Överboda-Strand-Brån-Vännäsby-Vännäs.
18 aug. Start kl 18:00 Gammlia. Mål: Röbäck-Stöcksjö-S:a Stöcksjö-Stöcke-Degernäs-Kyrkbron-Centrum.
25 aug. Start kl 18:00. Mål: Gammlia 0.0, om pandemin tillåter detta.

Bor du efter någon av sträckorna, sprid ordet och hjälp till att få ut vinkare och utställda objekt efter vägarna!

Gammlia 2.1, 28 Juli

Vi startar på kl 18.00 från Gammlia och har siktet inställt på slutdestinationen Hörnefors.

Vänster ut på Axtorpsvägen sedan svänger vi vänster förbi Universitetet. Sedan ut på Petrus Laestadius väg, förbi IKSU och sedan svänger vi höger in på Gösta Skoglunds väg. Därefter vänster in på Tvistevägen och vänster mot värmeverket och vidare E4:an söderut. I Alviksrondellen sväng vänster in på E12, sedan svänger vi höger mot Degernäs. Vänster i Stöcksjö, sedan höger in på Bussjövägen som vi åker ända till Norrmjöle där vi svänger höger och kör till Sörmjöle. I denna by svänger vi vänster in på Poststigen och kör bron över Sörmjöleån.
OBS!!! Denna bro har en max axelbelastning på 4 ton!
Är ditt ekipage tyngre så kör du ut vänster på E4:an och sedan vänster in på Bovikenvägen och sedan förbi vindkraftverken och ut i Norråkern.

Här tar karta två över.
Kör rakt fram i Norråkern in på Sundelinsvägen. Denna väg följer vi hela vägen till Astridgården där vi svänger höger ut på Kungsvägen. I rondellen höger in på Bruksgatan. Vänster in på Långedsvägen. Vänster in på Västerlånggatan förbi Solgårdens vård- och omsorgsboende. Vänster in på Kungsvägen och i rondellen svänger vi höger in på Industrivägen som ute på udden övergår i Hamnskärsvägen. Sista avtagsvägen vänster in på Bergsvägen och därefter första vänster på en namnlös väg som tar oss ut på Hamnskärsvägen/Industrivägen igen. När du kommer till rondellen är det upp till dig var du åker. Åk en raggarrunda till eller åk hem.

Ett stort tack till Peder Sandström och Elias Sjölund mfl för engagemanget i Hörnefors!

Vi ses!

Gammlia 2.1, 21 juli

Veckans runda har Jaguarklubben ordnat, stort tack för det!

Sträckan:
Start på Gammlia kl 18:00. Vänster ut på Axtorpsvägen sedan svänger vi vänster förbi Universitetet. Sedan ut på Petrus Laestadius väg, förbi IKSU och sedan svänger vi höger in på Gösta Skoglunds väg. Därefter vänster in på Tvistevägen och vänster mot värmeverket och vidare förbi Tomtebo och Tavleliden.

Innertavle, Täfteå, Sävarberg, Tomterna, Sävar, Tväråmark, Hjoggmark, Anumark, höger in på Kolbäcksvägen förbi Norrmejerier, höger in på Gamla Ersbodavägen, Ersmark, vänster ut på 364 mot Ersboda, Vänster in på Ystarvägen, rakt fram förbi SVT, Biltema, Laitis, förbi Mariehemsängarna, vänster in på Petrus Laestadius väg, förbi Universitetet och höger in på Axtorpsvägen.

Vi ses!

Länk till PDF

Gammlia 2.1, 14 Juli

Denna vecka blir det en tur till Obbola.
Stort tack till Thomas, John mfl som fixat rundan i Obbola.

FÄRDVÄG
Vi startar på Gammlia, kör Axtorpsvägen, sen höger in på Petrus Laestadius väg, följer den förbi Universum. Sedan rakt fram i rondellen och in på Köksvägen, som vi följer ända till Studentvägen. Sedan höger ner mot Strömpilsplatsen och mot Holmsund längs Holmsundsvägen. I Bergsboda svänger vi av Holmsundsvägen och kör ner längs älven. Vi kör under Botniabanan och vidare nedströms en bit till. Sen svänger vi upp över järnvägen och sedan höger in på gamla Holmsundsvägen. Det är asfalt, och lite guppigt bitvis men fullt körbar. Vi har ju inte bråttom! Den följer vi till Villanäs där Thorbjörn Jonsson lovat att det ska finnas folk och fordon att titta på! Därefter åker vi upp på Holmsundsvägen igen. Den följer vi till rondellen uppe på krönet i Holmsund där vi svänger höger in på Storgatan som vi följer ända till Obbolabron som vi kör till Obbola på.

Efter rundturen i Obbola tar vi samma väg tillbaka genom Holmsund. Påväg mot stan svänger vi höger in till Holmsjön och Yttertavle. I Yttertavle svänger vi av och kör grusvägen runt åkrarna. Här har Björnehall och bybor fixat folk och saker att kika på! Efter det trevliga besöket så kör vi över Tomtebo till stan.

TIPS!
Håll ögonen öppna efter de gula Gammlia 2.1 skyltarna!
Håll även ett öga i backspegeln. Märker du att kompisen bakom saknas, lätta på gasen. På detta sätt kan vi hålla ihop kortegen.

En sista grej, nu passerar vi bakom NUS, där vi har chansen att se lokaltrafikens bussar. Var snäll och släpp fram dessa.

Vädret verkar vara med oss! Vi ses!

Kartan som PDF

Gammlia 2.1, onsdag 7 juli

Getaways anmälde intresse av att ordna en byacruising. Det är ju klart att vi tar hjälp när vi får!

Starten blir nere på Industrivägen på Västerslätt kl 18:15.
Anledningen till sen senare starten är som förra onsdagen, att folk som missat att starten har tillfälligt flyttat från Gammlia till annan plats ska hinna till rätt ställe innan starten går. Vi vill ju att alla som vill åka med oss ska få chansen att göra det!

Grusvägar
Grusväg blir det på denna sträcka. I Flurkmark är runt tre gårdar i samt genom och förbi ett antal gårdar, som på premiärsträckan fast nu åt andra hållet. Mellan Sävar och Tväråmark är det en nysaltad slät grusväg.

Du som vill undvika den sistnämnda grussträckan svänger ut på E4 och kör hemåt. Det du kommer att missa är engagemanget hos byborna i Tväråmark.

Väl mött!

Karta som pdf

Gammlia 2.1, 30 juni. Liten ändring!

En liten förändring av sträckningen! Det har inkommit önskemål om att kortegen ska mötas. Det löser vi med att vi kör in på Tjärdalsvägen i Yttersjö och runt på bostadsområdet och tillbaka runt Bjännsjön. När vi kört runt sjön och kommer ut på Gräsmyrvägen så blir det raka spåret till stan.

Ny karta pdf

Gammlia 2.1, 30 Juni

OBS!!! Starten går från baksidan av Avion kl 18:15.
Detta för att vi ska komma tidigare till Bäckbacka, Röbäck för att glädja de äldre som bor där. Sedan kryssar vi oss genom Röbäck och ut på väg 512 förbi Skravelsjö och in i Djäkneböle för en kortare körning genom byn och sedan ut på Gräsmyrvägen igen. Därefter svänger vi höger in till Bjännsjö och vidare till Degersjö där vi svänger vänster vidare runt sjön. Det blir med andra ord en kortare körning denna onsdag.

Kartan som pdf

Till försäljning

Följande tre artiklar finns till försäljning vid starten på Gammlia. Swishbetalning på plats.

Det går även att handla andra dagar!
Kontakta:
Thomas Danielsson på 070-322 13 56 eller
Anders Långström på 070-388 01 69 för köp.

Gammlia 2.1 onsdag 23 juni

Nu är det äntligen dags för en sväng till Sävar!
Starten går som vanligt kl 18:00 från Gammlia. För att inte samla upp för många på Gammlia så fyll gärna på längs färdvägen!

Sprid budskapet och peppa alla längs sträckan att plocka fram de fordon de har. Även vinkare uppskattas längs sträckan! 👋😀👋

Vi testar en ny väg till E4:an. Från Axtorpsvägen svänger vi vänster förbi Universitetet. Sedan ut på Petrus Laestadius väg, förbi IKSU och sedan svänger vi höger in på Gösta Skoglunds väg. Därefter vänster in på Tvistevägen och vänster mot värmeverket och vidare förbi Tomtebo och Tavleliden.

Innertavle, Täfteå, Rovögern/Kvarkenfisk, Sävarberg, Tomterna, Sävar, Johannesfors där vi vänder och kör tillbaka till Sävar och Generalsvägen och vidare ut på E4:an mot stan.

Vi ses!

Karta som pdf