Årets sista Gammlia 2.1

Årets sista Gammlia 2.1 lördagen den 28 augusti var planerad som en magnifik grand final med en klassisk Gammlia, som det var förut. På grund av den ökande smittspridningen i Umeå som i skrivande stund placerar oss högst upp på listan vi inte vill vara med på, så blir årets sista Gammlia 2.1 en fin cruising från Gammlia kl 14:00. Better safe than sorry…

Kom gärna till Gammlia tidigare. Det finns ett antal klistermärken kvar, så hjälp oss bli av med dem! Tänk på att hålla avstånd!

OM det blir många bilar som vill joina nu på årets sista runda så är risken att Gammlia packar igen. Fyll då på kortegen längs färdvägen.

Färdväg:
Vänster ut på Axtorpsvägen, vänster in på Petrus Laestadius väg, vänster ut på Gösta Skoglunds väg och höger ut på E4/Kolbäcksvägen. Följ den till rondellen vid Avion där vi svänger höger in på väg 503 och sedan höger upp på Tegsvägen och ner till rondellen vid Kyrkbron. Där svänger vi vänster in på Norra Obbolavägen och förbi Tegs centrum och över viadukten. Kör sedan vänster in på Riksvägen, Svidjevägen, Röbäck och sedan ut på Riksvägen igen. Den fortsätter vi till Stöcksjö Kustväg, över den smala bron över E4:an till Stöcksjö. Vi fortsätter följa samma väg tills den kommer ut på Stöckevägen igen.

Vi svänger därefter höger in på Bussjövägen och kör sedan höger i en vänsterögla i Södra Stöcksjö precis som i fjol. Efter detta så letar vi ut oss till Stöckevägen, där vi kör förbi Stöcke, Ström och i Strömbäck, så kör vi in andra avtagsvägen till vänster och så gör vi en ögla i Strömbäck och ut höger på Stöckevägen igen. På detta sätt får vi en lång fin sträcka där vi kan möta kortegen och vinka till alla likasinnade kompisar.

I Stöcke svänger vi höger in på Norbäcksvägen. Den följer vi tills den övergår i Stockvägen. Den följer vi ända till Skärvägen där vi svänger vänster. Snart är vi på Stöckevägen igen där vi tar höger. Följ vägen till korsningen mot Degernäs, sväng av mot dito. Följ Stöcksjö Degernäsväg till Degernäs centrum. Där svänger vi vänster mot Fritidsmetropolen som vi rundar tills vi kommer ut på Stöcksjö Degernäsväg igen. Kör sedan till Alviksrondellen vid flyget och kör sedan Norra Obbolavägen till Kyrkbron och ner på Östra Strandgatan. Där tar du vänster in på Västra Strandgatan och ner till “Väggen”. I skrivande stund så ger SMHI prognosen att vädret ska bli tillfredsställande. Detta gör att du hinner hem och äta middag och sedan komma ner på stan igen på en spontan kvällscruising!

Slutligen!
Ett STORT TACK till:
– alla er som gjort denna sommar till den har varit.
– ni som hjälpt till med sträckorna, ni som ställt fram allsköns fordon, pryttlar och mojänger.
– vår egen starter!
– skyltnerknackare tillika inhämtare av dito.
– ni som kört.
– ni som stått längs vägen och vinkat.
– ni som haft överseende till att viss trafikstockning uppstått.
– alla hängivna ögonblicks fångare, (fotografer).
– drönarpiloterna som gett oss annat perspektiv på tillvaron!
– Pop & Rock 103,0 som spelat så härlig musik för oss.
– alla nära och kära som står ut med vårt intresse!

Från oss som hållit i tåtarna till alla: Stort tack för en minnesvärd sommar!

Vi ses!